Image Alt

Articol

   Acțiunile Parteneriatului    Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei – București 2017

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei – București 2017

În conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, anual, pe data de 24 martie, peste tot în lume se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, urmărindu-se în acest mod sensibilizarea populației generale, dar și a autorităților care sunt implicate în luarea deciziilor cu privire la această problemă.

Data de 24 martie reprezintă ziua în care dr. Robert Koch a prezentat, în anul 1882, la Berlin, rezultatul cercetărilor sale cu privire la agentul patogen al tuberculozei. Cu toate că tratamentul antituberculos eficient a apărut de abia după anul 1950, descoperirea lui R. Koch a fost cea care a deschis drumul diagnosticarea și tratarea acestei boli.

Așadar, vineri, 24 martie, organizațiile membre ale parteneriatului StopTB România vor marca Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei printr-un eveniment în linie cu acțiunile parteneriatului StopTB Internațional, astfel:

• Iluminarea în roșu a unui obiectiv-emblemă pentru orașul București
• Flashmob în centrul orașului
• Distribuția de materiale informative

Pentru ca evenimentul să aibă impactul dorit și să fie mediatizat, în cadrul aceste acțiuni vor fi implicați un număr de cel puțin 100 de persoane, iar locul desfășurării evenimentului va fi: Esplanada cu statui de vizavi de Universitate.

Desfășurătorul evenimentului din data de 24 martie este următorul:

• Amplasarea unui cort în piață, între orele 12.00 – 20.00, folosit de voluntarii organizațiilor partenere pentru a distribui materiale informative despre TB.
• Iluminarea în culoare roșie a esplanadei cu statui, începând cu ora 19.00, timp de o oră.
• Organizarea unui flashmob la ora 20.00 – realizarea săgeții roșii din logo-ul “Uniți Împotriva TB” din persoane, folosind hârtie colorată si blițurile telefoanelor mobile.

Tot pentru a ne alinia campaniei internaționale, am tradus materiale informative cu mituri și adevăruri despre TB furnizate de StopTB și vă îndemnăm să le descărcați și să le distribuiți în această perioadă folosind adresa: http://stop-tb.ro/8-mituri-demontate-despre-tuberculoza/

Vă mulțumim și vă așteptăm în numar cât mai mare la eveniment!