Image Alt

Despre noi

   Despre noi

Despre noi

Parteneriatul StopTB Romania a luat nastere in anul 2012, pentru a creste nivelul de constientizare, angajament si vointa politica si pentru a aborda problematica tuberculozei in Romania prin actiuni coordonate si o voce unitara.

Parteneriatul are ca membri organizatii neguvernamentale care promoveaza drepturile omului si drepturile persoanelor cu tuberculoza (TB) in Romania, organizatii profesionale si studentesti, care desfasoara interventii, proiecte sau programe in domeniul prevenirii si controlului tuberculozei si imbunatatesc viata persoanelor afectate de tuberculoza.

Ca tara membra a Uniunii Europene si ca tara afectata de TB, Romania are o pozitie unica in regiune, in lupta impotriva tuberculozei. Parteneriatul StopTB Romania are scopul de a valorifica aptitudinile, capacitatea si energia tuturor membrilor sai si de a oferi o cat mai mare influenta precum si impact eforturilor existente, cu obiectivul final de a opri raspandirea TB.

Viziunea Parteneriatului este o Romanie fara tuberculoza.

Misiunea  Parteneriatului este sa promoveze in Romania dreptul fiecarei persoane aflate la risc de imbolnavire sau bolnava de tuberculoza, la informare, diagnostic, tratament corect si complet pana la vindecare si la servicii de suport adecvate, conform standardelor internationale.

Parteneriatul StopTB Romania este partener national al Parteneriatului StopTB International.

Activitati Parteneriatul desfasoara, atat unitar cat si prin intermediul organizatiilor membre, activitati de promovare a dreptului persoanelor vulnerabile sau afectate de tuberculoza, la prevenire, diagnostic, tratament si suport, conforme cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Centrului European pentru Controlul Bolilor Transmisibile (ECDC) si ale altor organizatii internationale din domeniul controlului TB, promovarea introducerii celor mai noi strategii, metode, instrumente si interventii de preventie, diagnostic si tratament, promovarea finantarii adecvate a acestora in cadrul Programului National de Control al Tuberculozei (PNCT) si din surse publice si private, interne si internationale, precum si alte activitati care pot contribui la controlul TB in Romania.

In derularea activitatilor, Parteneriatul StopTB Romania sprijina si colaboreaza cu Programul National de Control al Tuberculozai dar si cu alte autoritati si institutii centrale sau locale din Romania, organizatii neguvernamentale, precum si cu organisme similare, nationale sau internationale.

Calitatea de membru al Parteneriatului StopTB Romania este deschisa tuturor organizatiilor care lucreaza pentru controlul epidemiei de TB in Romania, organizatiilor neguvernamentale, sectorului privat, mass-media, institutiilor  academice si organizatiilor profesionale. Lista completa a organizatiilor membre, aici.

Membrii Parteneriatului StopTB Romania se intalnesc periodic pentru a-si coordona actiunile si pentru a stabili prioritatile viitoare.

Acordul de parteneriat al organizațiilor fondatoare, AICI (document în limba română).

Stop TB Romania

Misiunea Parteneriatului este să promoveze în România dreptul fiecărei persoane aflate la risc de îmbolnăvire sau bolnavă de tuberculoză, la informare, diagnostic, tratament corect și complet până la vindecare și la servicii de suport adecvate, conform standardelor internaționale.

Noutati din social media