Image Alt

Articol

   Informații utile    Site-uri utile

Site-uri utile

www.globaltbcaucus.org – Global TB Caucus

Global TB Caucus este o rețea internațională unică a reprezentanților politici cu sprijin în mai mult de 100 de țări. Condus de membrii săi pentru membrii săi, cu sprijinul unui Secretariat dedicat, membrii Caucus lucreaza în mod colectiv și individual, pentru a pune capat epidemiei TBC.

www.asptmr.ro – Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Tuberculoza Multi-drog Rezitenta

ASPTMR a fost fondata in anul 2011 ca organizatie non-guvernamentala, non-profit. Principala activitate este concentrarea pe nevoile pacientilor cu TB si TB-MDR: reprezentarea lor in fata autoritatilor. Organizatia se afla in plina dezvoltare, pentru a putea raspunde nevoilor specifice ale pacientilor. Deocamdata se adreseaza nevoilor punctuale, avand recent dezvoltat un plan strategic ce se implementeaza.

www.stoptb.org – Stop TB Partnership

Stop TB Partnership are ca scop eradicarea Tuberculozei din lume, o boală curabila, care inca ucide trei oameni in fiecare minut. Fondat in 2001, misiunea Parteneriatului este de a servi fiecare persoana care este vulnerabila la TB si de a se asigura ca un tratament de inalta calitate este disponibil pentru toti cei care au nevoie de el.

www.euro.who.int – Organizatia Mondiala a Sanatatii – Biroul pentru Europa

OMS este autoritatea responsabila pentru sanatatea publica in cadrul sistemului Natiunilor Unite. Biroul Regional pentru Europa al OMS (OMS Europa) este unul dintre cele sase birouri regionale ale OMS din intreaga lume.

www.tbcoalition.eu – TB Europe Coalition

O alianta informala de advocacy, care impartaseste un angajament pentru cresterea gradului de constientizare a tuberculozei si a cresterea vointei politice de a controla boala in regiunea europeana a OMS si la nivel mondial.

www.results.org.uk/our-issues/tuberculosis – Results UK (sectiunea dedicata luptei impotriva TB)

Results este un ONG international care isi propune sa puna capat saraciei extreme prin advocacy si campanii.